Kúttól az asztalig
Már a meghirdetést követő napokban is nagy érdeklődés övezte Pintér Józsefnek a Magyar Városkutató Intézet és a Fekete Sas Társaság együttműködésében megvalósuló előadását, amelyben a kutató a Mohán található Stefánia- és Ágnes-források történetét ismertette. 
  
 
 
Az előadóterembe érkező résztvevők száma alapján egyértelmű, hogy a téma – főleg nosztalgikus jellege miatt – valóban kedvelt a székesfehérvári és környékbeli lakosság körében. Hiszen ki ne emlékezne a Mohai Ágnes ásványvíz jellegzetes ízére és palackjára? A vetített képes előadás megidézte a község egykori birtokosai, a Bajzáthok, Kempelenek és Pappenheimek, valamint az ásványvíz forgalmazói és nem utolsó sorban a mohai üzem egykori dolgozóinak emlékét is.
nyomtatás